Choď na obsah Choď na menu
 


Popraskané čokoládové sušienky od Emy

 60g sušených brusníc

40ml rumu,alebo iného alkoholu
50g masla
200g horkej čokolády
2 veľké vajcia
110g krupicového cukru
100g hladkej múky
1/2 lyžičky jedlej sódy
štipka soli 
100g práškového cukru
 
 
Brusnice naložte do rumu,najlepšie na pár hodín.Čokoládu s maslom rozpuste,potom do nej vmiešajte brusnice aj s nevsiaknutým alkoholom.Celé vajcia so 60g krupicového cukru vyšľaháme do hustej peny.Do peny všľaháme čokoládu,potom múku zmiešanú so soľou a sódou.Cesto bude redšie,takže ho dáme na dve hodiny do chladničky.Pripravíme si plechy s papierom na pečenie a rozohrejeme rúru na 160°.Cesto vyberiem a lyžicou naberieme kúsok cesta a vytvoríme zľahka guľku s priemerom asi 3cm.Vložíme ju do misky so zvyšným krupicovým cukrom a obalíme ju.Teraz už nám pôjde vytvarovať krajšia guľka,ktorú ešte obalíme v práškovom cukre.Dáme na plech asi 5cm od seba,lebo sa roztečú.Pečieme 10-12 minút.Upečené necháme najskôr asi minútu na plechu a potom necháme vychladnúť na rošte.


 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Veľmi sa nám páči Váš blog

(Tunde, 9. 7. 2014 14:41)

Dobrý deň,


Všimli sme si, že máte veľa chutných receptov na Vášom blogu a chceli by sme Vám predstaviť našu novú webovú stránku www.mytaste.sk kde si naši užívatelia môžu vyberať z vyše 66 000 pozbieraných receptov. Na stránke sme vytvorili tiež rebríček Top blogov, kde nájdete všetky pridané blogy a môžete pridať aj ten Váš. My skopírujeme všetky recepty a používatelia ich potom môžu nájsť pomocou nášho vyhľadávača. Ak však kliknú na recept, tak ich presmeruje na Vašu stránku a tým pádom stúpne automaticky návštevnosť Vášej stránky. Nemusíte sa obávať, všetko Vám ponúkame úplne zadarmo.
Mytaste.sk má svoje sesterské webové stránky na celom svete. Budeme veľmi radi keď sa stanete súčasťou tejto veľkej rodiny.
V prípade že máte nejaké otázky obráťte sa na nás.

S pozdravom,
Tunde
info@mytaste.sk