Choď na obsah Choď na menu
 


Tvarohové hrebene

 Kysnuté cesto:

250 g múka hladká 
250 g múka polohrubá 
1 ks žĺtok 
50 g maslo 
250 ml mlieko 
40 g cukor vanilkový 
60 g cukor 
10 g droždie sušené 
štipka soli 
citrónová kôra
 
Tvarohová plnka: 
300 ml mlieko 
40 g puding vanilkový 
20 g cukor vanilkový 
120 g maslo 
130 g cukor práškový 
250 g tvaroh hrudkovitý
 
Na potretie:
1 ks vajce 
1 lyžica mlieko
 
 
Pripravíme si kysnuté cesto.Kto má pekárničku,tak v nej. Ak nemáte,tak ručne.Nechajte ho poriadne podkysnúť.Keď vám kysne cesto, pripravte si plnku. Najskôr uvarte z mlieka, pudingového prášku a vanilkového cukru puding. Ten nechajte vychladnúť a vyšľahajte v miske maslo s cukrom. Prišľahajte tvaroh. Do vyšľahaného sladkého tvarohového masla zašľahajte chladný puding.Cesto rozdeľte na dve polovice a každú vyvaľkajte asi na 30x30 cm. Z každého spravte 6 obdĺžnikov tak, že cesto rozdelíte v strede na polovicu a zvisle na tri časi. V jednej polovici cesta spravte zárezy a na druhú rozdeľte plnku. Rozdeľte ju všetku, zdá sa to veľa, ale tak to má byť.Cesto preložte cez plnku asi dva cm cez okraj.Bočné strany zatlačte, prečnievajúcu časť podložte do spodu a hrebeň preložte na plech. Nechajte ešte chvíľku podkysnúť.Vajce rozmiešajte s trochou mlieka a potrite podkysnuté hrebene. Vložte do predohriatej rúry na 170 stupňov a pečte asi 20 minút-teplota záleží od rúry akú máte,toto je z pôvodného receptu,ja som musela znížiť na 150°C.Z tejto dávky budete mať 12 tvarohových hrebeňov,takže je robím z dvojitej dávky.
A zase je recept od Čistinky.


 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.