Choď na obsah Choď na menu
 


Karlovarské rožky

200ml vody
125g margarínu
500g hladkej múky
25g droždia
2 čaj.lyž. cukru
1 čaj.lyž. soli
2 čaj.lyž. sušeného mlieka
 

Cesto doporučujem spracovať v pekárničke a nechať ho tam vykysnúť.Keď nemáte,tak ručne stručne.Cesto by malo kysnúť aspoň jeden a pol hodiny.Potom ho rozdeľte na 16 maličkých guliek a nechajte ich pod útierkou ešte aspoň 10 minút podkysnúť.Z každej guľky valčekom vyvaľkajte obdĺžnik, ako na klasické rožky.
Elipsu z cesta stočte do tvaru rožka, pričom okraje trocha vyťahujte a poriadne stáčajte.
Rožky sa potom budú pekne lúpať. Dobré je dlaňou jednej ruky vrch elipsy pridŕžať a druhou cesto naťahovať a zmotávať.Takto zvinuté úzke dlhé rožky stočte do tvaru podkovy a preložte na plech.
Nechajte ich ešte zakryté čistou utierkou dokysnúť aspoň 15 minút. Pred vložením do rúry ich natrite rozpusteným margarínom.Rúru predohrejte na 200 stupňov a vložte do nej plechový hrnček s vodou, aby ste vytvorili v rúre dostatočné množstvo pary. Keď voda v hrnčeku bublá, vložte plech s rožkami piecť do chrumkava. Trvá to necelých 20 minút. Ale sledujte si to...a upravte podľa seba.
Zdroj:Čistinkina vareška.
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.