Rýchle žemle
Zapneme pekárničku s programom príprava. Nalejeme vlažnú vodu, med a nasypeme droždie. Pridáme múky,vajce,citrónovú šťavu,olej a na vrch soľ.Po spracovaní cesto okamžite začne kysnúť. Vypneme pekárničku a cesto preložíme na podložku.Cesto nemusí skoro vôbec kysnúť.Stačí doba miesenia.Ak nemáte pekárničku,vypracujte cesto v miske tiež s vlažnou vodou a mixérom s hákmi aspoň 10 minút,alebo poriadne ručne.Rozdelíme ho na 16 menších, alebo 12 väčších dielov, podľa toho, aké veľké chceme žemle mať.Preložíme na plechy, postriekame vlažnou vodou z rozprašovača a počkáme asi desať minút.Takto sú pripravené na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 230 stupňov.Po desiatich minútach znížime teplotu na 180 stupňov, žemle postriekame opäť vodou a ešte pár minút dopečieme.